Tervetuloa tekijäksi Etelä-Savoon!

Saimaan maakunta on täynnä mahdollisuuksia, yrittäjälle ja työn tekijälle. Sopivaa tilaa kohtuullisin hinnoin, osaavia tekijöitä, hyvät liikenneyhteydet muualle Suomeen ja vaikka miljoonakaupunki Pietariin. Nämä valtit ja alueen hyvin toimivat palvelut ovat yritykselle terveen kasvun alustoja. Sitä paitsi avarissa maisemissa hyvinvoivat ihmiset pysyvät terveinä ja jaksavat. Perhettäkin on mukava hoitaa kaukana suurten kaupunkien hälystä. Onnellisuus on myös liikemaailmassa menestyksen avain.

Eläminen ja yrittäminen

Etelä-Savon lounaisosasta on matkaa pääkaupunkiseudulle vain alle kaksisataa kilometriä. Vaikka ruuhka-Suomi sijaitsee aivan naapurissa, sen haitat eivät kuitenkaan ulotu eteläiseen Savoon.

Työ-, päivähoito- ja koulumatkat hoituvat sujuvasti, asunnot, toimitilat, tontit ja energia ovat edullisia ja peruspalvelut helposti saatavilla. Vapaa-ajan asunnolle on usein vain kivenheiton matka - silti sauna ja vene odottavat monesti jo kotirannassa.

Elämänlaatua nostavat harrastus- ja muut vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Valinnanvaraa on musiikkiopistoista urheiluseuroihin, korkeatasoisista kulttuurinautinnoista golfiin ja eräretkeilyyn. Luminen talvi tuo hiihtoladun miltei omalle ovelle. - Ruuhka on Etelä-Savossa tuntematon käsite.

Etelä-Savo tarjoaa myös yrittäjyydelle hyvät lähtökohdat. Ilmapiiri suosii yrittämistä, ja tuotannon aloittamiskustannukset ovat edulliset. Suuret markkina-alueet Helsinki ja miljoonakaupunki Pietari sijaitsevat lähellä. Korkealaatuiset peruspalvelut, monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet ja puhdas luonto saavat niin yrittäjän kuin hänen työntekijänsäkin viihtymään.

Maakunnan ammattikorkeakoulut, yliopistoyksiköt ja lukuisat ammatilliset oppilaitokset kouluttavat niin nuorista kuin aikuisista monen eri alan ammattilaisia. Yrityksille riittää osaavaa työvoimaa.

Maakunnan tutkimuslaitokset ja muut kehittämisorganisaatiot toimivat läheisessä yhteistyössä yritysten kanssa ja palvelevat niitä etsimällä vastauksia käytännön pulmiin. Elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä vahvistetaan kehittämisohjelmien mm. EU:n aluepoliittisten tavoiteohjelmien avulla.