Tee.

Saimaan maakunta on täynnä mahdollisuuksia yrittäjälle ja työntekijälle. Sopivaa tilaa kohtuullisin hinnoin, osaavia tekijöitä ja hyvät liikenneyhteydet muualle Suomeen ja vaikka miljoonakaupunki Pietariin. Nämä valtit ja hyvin toimivat palvelut ovat yritykselle terveen kasvun alustoja.

Menestystä.

Puu, metalli ja palvelut työllistävät Etelä-Savossa. Alansa huippuja maailmassa edustavat monet eteläsavolaiset yritykset: Ahlstrom Glassfibre, Andritz, Environics, Exel, Fibrocom, Franke Finland, Helprint Quebecor, Mölnlycke Health Care, Saimatec Engineering, Savcor Group, UPM-Kymmene, Veisto Group ja WS Bookwell – muutamia mainitaksemme.

Monia maakunnassa kehitettyjä materiaali- ja ympäristöteknologian menetelmiä käytetään ympäri maailmaa. Maakunnan saha- ja selluteollisuuden järjestelmiä myydään globaaleilla markkinoilla. Sähköisen asioinnin ja arkistoinnin bisnessovelluksille avautuu uusia markkinoita. Matkailijat ja vapaa-ajan asukkaat vilkastuttavat palvelukysyntää kesäsesongin ohella myös muun muassa venäläisten juhlapyhinä ja loma-aikoina. Maakunnallisten Osuuskauppa Suur-Savon ja Suur-Savon Osuuspankin ohella julkinen sektori on suuri työllistäjä.

Ekomaakunta Etelä-Savo on Suomen johtavia luomutuotantoalueita. Vuoden luomuyritykseksi 2010 valitulla Juvan Luomulla on pitkä historia luomumeijerinä. Uudempi tulokas on Helsingistä maakuntaan muuttanut luomuruokatehdas Krunex Oy.

Etelä-Savossa on noin 11 000 yrityksen toimipaikkaa. Vuosittain uusia yrityksiä aloittaa noin 800.

>Tutustu maakuntaa esitteleviin aineistoihin.