Jousi
Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen: Maakunta ja sote uudistus ei pysähdy
Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen: Maakunta ja sote uudistus ei pysähdy

Maakunta- ja sote uudistuksen valmistelu jatkuu niin valtakunnan tasolla kuin Etelä-Savossa, vaikka kesä on tuonut uudistuksen aikatauluun muutoksia.

Lue maakuntajohtaja Pentti Mäkisen kirjoitus kokonaisuudessaan

Maakuntahallitus kokoontui 4.9.2017
Maakuntahallitus kokoontui 4.9.2017

Etelä-Savon nykyinen maakuntahallitus kokoontui viimeiseen kokoukseensa 4.9.2017. Uusi maakuntahallitus valitaan maakuntavaltuuston kokouksessa 25.9.2017

Maakuntaohjelman luonnos lausunnoille

Maakuntahallitus käsitteli Etelä-Savon tulevan maakuntaohjelman 2018-2021 luonnoksen ja päätti lähettää sen sidosryhmille lausunnolle ja kommentoitavaksi.

Maakuntastrategian kärkivalinnat MetsäRuokaVesi konkretisoidaan toimenpiteiksi ohjelmaluonnoksen viidessä sisältöteemassa: 1) Hyvinvoivat ihmiset ja ympäristö, 2) Elinkeinoelämän kasvu ja kansainvälistymisen, 3) Matkailu ja vapaa-aika, 4) Kestävä biotalous, sekä 5) Älykäs erikoistuminen ja innovaatiot.

Ohjelmaluonnokseen voit tutustua ja jättää kommentit maakuntaliiton verkkosivuilla osoitteessa www.esavo.fi/maakuntaohjelma.

Suomi 100 -juhlavuosi Etelä-Savossa
Suomi 100 -juhlavuosi Etelä-Savossa

SUOMI 100 -JUHLAVUOSI ETELÄ-SAVOSSA

Etelä-Savo on pullollaan Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävää ohjelmaa.

Katso syyskuun vinkit juhlavuoden viettoon.

Tervetuloa Etelä-Savon maakuntaliittoon ti 19.9.2017 klo 9-11 keskustelemaan matkailun kehittämisestä!
Tervetuloa Etelä-Savon maakuntaliittoon ti 19.9.2017 klo 9-11 keskustelemaan matkailun kehittämisestä!

Tilaisuudessa vaihdamme kuulumisia ja näkemyksiä siitä,

  • mitä kehittämishankerintamalla tällä hetkellä tapahtuu maakunnassa?
  • mitä kehittämishankkeita on valmistelussa tai suunnitteilla?
  • mihin tukea ja rahoitusta olisi tarvetta kohdistaa?
  • mihin tukea ja rahoitusta olisi mahdollista kohdistaa?
Kulttuuria maakuntauudistukseen

Joukko maakunnan kulttuuritoimijoita ja kulttuurin ystäviä kokoontui 11. elokuuta Savonlinnassa teemalla Kulttuuria maakuntauudistukseen. – Lue kehittämispäällikkö Heli Gyntherin blogikirjoitus tilaisuudesta.

Kulttuurihyvinvointia Etelä-Savoon kuuden pilotin voimin
Kulttuurihyvinvointia Etelä-Savoon kuuden pilotin voimin

Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Savoon -hankkeeseen on valittu kuusi pilottia, joiden tarkoituksena on lisätä ja juurruttaa taidetta ja kulttuuria osaksi sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja alueen hyvinvointipalveluita. Konkreettisilla kokeiluilla kehitetään, testataan ja arvioidaan uusia toimintatapoja ja yhteistyömuotoja kulttuurin tuottajien, taiteilijoiden sekä kunta- ja sote-sektorin yhteistyössä. Valinnassa painotettiin toiminnan juurruttamisen näkökulmaa, yhteistyöverkostoa sekä omaa rahoituspohjaa. 

Ennakoinnin työkalupakki –koulutukset käynnistyvät syksyllä!

Etelä-Savon maakuntaliiton Ennakointiverkko –hanke käynnistää syyskuussa kaikille avoimen ja maksuttoman ennakointikoulutuskokonaisuuden. Koulutukset järjestetään Mikkelissä aikavälillä 14.9.2017-14.2.2018 ja niiden tarkoitus on parantaa maakunnan toimijoiden kykyä aktiiviseen toimintaympäristön havainnointiin, analysointiin ja reagointiin. Koulutus koostuu kuudesta, noin puolen päivän mittaisesta, teemaltaan vaihtuvasta luennosta ja työpajatyöskentelystä.

Kunta hyvinvoinnin edistäjänä-verkostoprojekti 2017-2019
Kunta hyvinvoinnin edistäjänä-verkostoprojekti 2017-2019

Etelä-Savon maakuntaliitto on päättänyt lähteä mukaan verkostoprojektiin, joka on kuntien, Kuntaliittokonsernin ja sidosryhmien kehittämistoimintaa. Etelä-Savon kunnista maakuntaliiton lisäksi mukaan ovat lähteneet varsinaisina osallistujina Mikkelin ja Pieksämäen kaupungit. Maakuntaliiton mukana olo pyrkii varmistamaan kaikkien eteläsavolaisten kuntien hyötymisen projektista ja toimii yhteistyössä mm. Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Savossa- hankkeen kanssa.Teemat ovat tulevaisuuden kunnan muuttuva hyvinvointirooli, hyvinvointijohtamisen kehittäminen, hyvinvoinnin edistämisen hyvät käytännöt sekä hyvinvointiennakointi. Kaikkia teemoja tuetaan tietotuotannolla, ajankohtaiskatsauksilla ja –aineistoilla. Hankkeen päätuotoksina ovat 1. Vertaisoppiminen ja vertaistuki (vertaisseminaarit 1 vuodessa) 2. Kokemus ja tutkimustiedon jäsentäminen 3. Viestintätutotokset 4.Kuntien ja maakuntien kehittämistyön tuki kentällä. Yhteyshenkilönä toimii maakuntaliitossa Eveliina Pekkanen eveliina.pekkanen@esavo.fi p. 044-770 0591