Nyt kudotaan taiteen, kulttuurin ja ruokamatkailun verkkoja

18.09.2015

Etelä-Savon maakuntaliiton, Taiteen edistämiskeskuksen ja Culture Saimaa -hanketiimin yhteistyöllä verkostoidaan matkailun, taiteen ja kulttuurin toimijoita ja avataan luovia yhteistyön mahdollisuuksia esimerkein. Näitä esimerkkejä nähdään osana Mikkeli Art & Design Week tapahtumakokonaisuutta seuraavasti:  

Pestuumarkkinat 22.9.2015 Mikkelin teatterilla klo 13-16
Mikkelin teatterille kokoontuu tiistaina 22.9. iltapäivällä taiteilijoita ja kulttuuritoimijoita esittämään kuvin, sanoin ja esityksin palvelujaan ja osaamistaan matkailuyrityksille ja tapahtumien, kokousten ja koulutusten järjestäjille. Tilaisuudessa on mahdollisuus verkostoitua ja halutessaan pestata vaikka taiteilija töihin tuleviin tapahtumiin. Esillä on yli kymmenen erilaista taiteen esitystä. Tilaisuuden juontaa näyttelijä Risto Kopperi. Yleisö ja media ovat tervetulleita paikalle.

Tilaisuudessa nähdään ensiesityksenä Culture Saimaa -hankkeessa syntynyt kuvaaja Jari Pollarin dokumentti matkailuyrityksen ja taiteilijan yhteistyöstä. Dokumentin käsikirjoitti näyttelijä Risto Kopperi. Vuosien 2014-2015 aikana kaksi matkailuyrittäjää ja neljä taiteilijaa työskentelivät yhdessä maiseman, hiljaisuuden, yritysilmeen ja markkinoinnin haasteiden äärellä.

Kulttuuri- ja ruokamatkailun teemapäivä 26.9.2015
Ruoka ja ruokailu ovat keskeinen osa matkailutuotetta ja suomalaista elämäntapaa. Visit Finlandin ja Haaga Helia ammattikorkeakoulun laatima Suomen ensimmäinen valtakunnallinen ruokamatkailustrategia julkaistiin keväällä ja siihen liittyvä ruokamatkailun työpaja järjestetään Mikkelissä lauantaina 26.9. aamupäivällä Mikkelin Kenkäverossa.

Ruokamatkailuteema jatkuu yleisötapahtumassa Stellan Tähtitorilla klo 12-16. Tilaisuus huipentuu kokkisotaan, jossa kamppailevat kokit Ilkka Arvola (Bistro Vilee) ja Jyrki Tsutsunen (Ravintola Hukkatila) joukkuetovereinaan eteläsavolaiset kuvanveistäjät Kari Kärkkäinen ja Matti Kurkela Juvalta, kuvataiteilija Nadia Zubareva Pieksämäeltä ja tanssitaiteilija Jukka Ristolainen Kangasniemeltä. Sodassa on kaksi vaihetta. Ensin valmistuvat sesongin mukaiset maittavat pääruoat ja toisessa erässä uudet luovuudella höystetyt jälkiruoka-annokset. Kokkisotaa arvioi ja tuomaroi raati, jossa mukana mm kokki Markus Maulavirta, joka toimii myös kokkisodan kirittäjänä.

Tähtitorilla on mukana myös eteläsavolaisia ruoan tuottajia maistiaisineen ja taiteilijoita töineen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman maakunnallisen Culture Saimaa –hankkeen tavoitteena on taiteen ja matkailun yhteistyön kehittäminen. Hankkeen perustana on maakunnan matkailustrategia, mutta myös Suomen matkailustrategia 2020, jossa kulttuuri on valittu yhdeksi tuotekehityksen painopisteeksi. Tuotekehityksen sisältöinä voivat olla esim. suomalainen elämäntapa, suomalaiset ihmiset, paikallisuus, kulttuuriperintö, historia ja tarinat tai suomalainen design.

Lisätiedot:
Culture Saimaa -hankkeen yhteyshenkilö Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämispäällikkö Heli Gynther heli.gynther@esavo.fi tai puh. 040 7737285.

Pestuumarkkinoiden yhteyshenkilö Taiteen edistämiskeskuksen tuottaja-läänintaiteilija Taina Laitinen taina.laitinen@minedu.fi tai puh. 0295 330 912.

Maakuntaliitto tiedottaa

Tiedotteet 2019

Tiedotteet 2017

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2012

Tiedotteet 2011

Tiedotteet 2010

Nyt kudotaan taiteen, kulttuurin ja ruokamatkailun verkkoja

18.09.2015

Etelä-Savon maakuntaliiton, Taiteen edistämiskeskuksen ja Culture Saimaa -hanketiimin yhteistyöllä verkostoidaan matkailun, taiteen ja kulttuurin toimijoita ja avataan luovia yhteistyön mahdollisuuksia esimerkein. Näitä esimerkkejä nähdään osana Mikkeli Art & Design Week tapahtumakokonaisuutta seuraavasti:  

Pestuumarkkinat 22.9.2015 Mikkelin teatterilla klo 13-16
Mikkelin teatterille kokoontuu tiistaina 22.9. iltapäivällä taiteilijoita ja kulttuuritoimijoita esittämään kuvin, sanoin ja esityksin palvelujaan ja osaamistaan matkailuyrityksille ja tapahtumien, kokousten ja koulutusten järjestäjille. Tilaisuudessa on mahdollisuus verkostoitua ja halutessaan pestata vaikka taiteilija töihin tuleviin tapahtumiin. Esillä on yli kymmenen erilaista taiteen esitystä. Tilaisuuden juontaa näyttelijä Risto Kopperi. Yleisö ja media ovat tervetulleita paikalle.

Tilaisuudessa nähdään ensiesityksenä Culture Saimaa -hankkeessa syntynyt kuvaaja Jari Pollarin dokumentti matkailuyrityksen ja taiteilijan yhteistyöstä. Dokumentin käsikirjoitti näyttelijä Risto Kopperi. Vuosien 2014-2015 aikana kaksi matkailuyrittäjää ja neljä taiteilijaa työskentelivät yhdessä maiseman, hiljaisuuden, yritysilmeen ja markkinoinnin haasteiden äärellä.

Kulttuuri- ja ruokamatkailun teemapäivä 26.9.2015
Ruoka ja ruokailu ovat keskeinen osa matkailutuotetta ja suomalaista elämäntapaa. Visit Finlandin ja Haaga Helia ammattikorkeakoulun laatima Suomen ensimmäinen valtakunnallinen ruokamatkailustrategia julkaistiin keväällä ja siihen liittyvä ruokamatkailun työpaja järjestetään Mikkelissä lauantaina 26.9. aamupäivällä Mikkelin Kenkäverossa.

Ruokamatkailuteema jatkuu yleisötapahtumassa Stellan Tähtitorilla klo 12-16. Tilaisuus huipentuu kokkisotaan, jossa kamppailevat kokit Ilkka Arvola (Bistro Vilee) ja Jyrki Tsutsunen (Ravintola Hukkatila) joukkuetovereinaan eteläsavolaiset kuvanveistäjät Kari Kärkkäinen ja Matti Kurkela Juvalta, kuvataiteilija Nadia Zubareva Pieksämäeltä ja tanssitaiteilija Jukka Ristolainen Kangasniemeltä. Sodassa on kaksi vaihetta. Ensin valmistuvat sesongin mukaiset maittavat pääruoat ja toisessa erässä uudet luovuudella höystetyt jälkiruoka-annokset. Kokkisotaa arvioi ja tuomaroi raati, jossa mukana mm kokki Markus Maulavirta, joka toimii myös kokkisodan kirittäjänä.

Tähtitorilla on mukana myös eteläsavolaisia ruoan tuottajia maistiaisineen ja taiteilijoita töineen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman maakunnallisen Culture Saimaa –hankkeen tavoitteena on taiteen ja matkailun yhteistyön kehittäminen. Hankkeen perustana on maakunnan matkailustrategia, mutta myös Suomen matkailustrategia 2020, jossa kulttuuri on valittu yhdeksi tuotekehityksen painopisteeksi. Tuotekehityksen sisältöinä voivat olla esim. suomalainen elämäntapa, suomalaiset ihmiset, paikallisuus, kulttuuriperintö, historia ja tarinat tai suomalainen design.

Lisätiedot:
Culture Saimaa -hankkeen yhteyshenkilö Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämispäällikkö Heli Gynther heli.gynther@esavo.fi tai puh. 040 7737285.

Pestuumarkkinoiden yhteyshenkilö Taiteen edistämiskeskuksen tuottaja-läänintaiteilija Taina Laitinen taina.laitinen@minedu.fi tai puh. 0295 330 912.

Maakuntaliitto tiedottaa

Tiedotteet 2019

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2012

Tiedotteet 2011

Tiedotteet 2010

Nyt kudotaan taiteen, kulttuurin ja ruokamatkailun verkkoja

18.09.2015

Etelä-Savon maakuntaliiton, Taiteen edistämiskeskuksen ja Culture Saimaa -hanketiimin yhteistyöllä verkostoidaan matkailun, taiteen ja kulttuurin toimijoita ja avataan luovia yhteistyön mahdollisuuksia esimerkein. Näitä esimerkkejä nähdään osana Mikkeli Art & Design Week tapahtumakokonaisuutta seuraavasti:  

Pestuumarkkinat 22.9.2015 Mikkelin teatterilla klo 13-16
Mikkelin teatterille kokoontuu tiistaina 22.9. iltapäivällä taiteilijoita ja kulttuuritoimijoita esittämään kuvin, sanoin ja esityksin palvelujaan ja osaamistaan matkailuyrityksille ja tapahtumien, kokousten ja koulutusten järjestäjille. Tilaisuudessa on mahdollisuus verkostoitua ja halutessaan pestata vaikka taiteilija töihin tuleviin tapahtumiin. Esillä on yli kymmenen erilaista taiteen esitystä. Tilaisuuden juontaa näyttelijä Risto Kopperi. Yleisö ja media ovat tervetulleita paikalle.

Tilaisuudessa nähdään ensiesityksenä Culture Saimaa -hankkeessa syntynyt kuvaaja Jari Pollarin dokumentti matkailuyrityksen ja taiteilijan yhteistyöstä. Dokumentin käsikirjoitti näyttelijä Risto Kopperi. Vuosien 2014-2015 aikana kaksi matkailuyrittäjää ja neljä taiteilijaa työskentelivät yhdessä maiseman, hiljaisuuden, yritysilmeen ja markkinoinnin haasteiden äärellä.

Kulttuuri- ja ruokamatkailun teemapäivä 26.9.2015
Ruoka ja ruokailu ovat keskeinen osa matkailutuotetta ja suomalaista elämäntapaa. Visit Finlandin ja Haaga Helia ammattikorkeakoulun laatima Suomen ensimmäinen valtakunnallinen ruokamatkailustrategia julkaistiin keväällä ja siihen liittyvä ruokamatkailun työpaja järjestetään Mikkelissä lauantaina 26.9. aamupäivällä Mikkelin Kenkäverossa.

Ruokamatkailuteema jatkuu yleisötapahtumassa Stellan Tähtitorilla klo 12-16. Tilaisuus huipentuu kokkisotaan, jossa kamppailevat kokit Ilkka Arvola (Bistro Vilee) ja Jyrki Tsutsunen (Ravintola Hukkatila) joukkuetovereinaan eteläsavolaiset kuvanveistäjät Kari Kärkkäinen ja Matti Kurkela Juvalta, kuvataiteilija Nadia Zubareva Pieksämäeltä ja tanssitaiteilija Jukka Ristolainen Kangasniemeltä. Sodassa on kaksi vaihetta. Ensin valmistuvat sesongin mukaiset maittavat pääruoat ja toisessa erässä uudet luovuudella höystetyt jälkiruoka-annokset. Kokkisotaa arvioi ja tuomaroi raati, jossa mukana mm kokki Markus Maulavirta, joka toimii myös kokkisodan kirittäjänä.

Tähtitorilla on mukana myös eteläsavolaisia ruoan tuottajia maistiaisineen ja taiteilijoita töineen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman maakunnallisen Culture Saimaa –hankkeen tavoitteena on taiteen ja matkailun yhteistyön kehittäminen. Hankkeen perustana on maakunnan matkailustrategia, mutta myös Suomen matkailustrategia 2020, jossa kulttuuri on valittu yhdeksi tuotekehityksen painopisteeksi. Tuotekehityksen sisältöinä voivat olla esim. suomalainen elämäntapa, suomalaiset ihmiset, paikallisuus, kulttuuriperintö, historia ja tarinat tai suomalainen design.

Lisätiedot:
Culture Saimaa -hankkeen yhteyshenkilö Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämispäällikkö Heli Gynther heli.gynther@esavo.fi tai puh. 040 7737285.

Pestuumarkkinoiden yhteyshenkilö Taiteen edistämiskeskuksen tuottaja-läänintaiteilija Taina Laitinen taina.laitinen@minedu.fi tai puh. 0295 330 912.

Maakuntaliitto tiedottaa

Tiedotteet 2019

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2012

Tiedotteet 2011

Tiedotteet 2010

Nyt kudotaan taiteen, kulttuurin ja ruokamatkailun verkkoja

18.09.2015

Etelä-Savon maakuntaliiton, Taiteen edistämiskeskuksen ja Culture Saimaa -hanketiimin yhteistyöllä verkostoidaan matkailun, taiteen ja kulttuurin toimijoita ja avataan luovia yhteistyön mahdollisuuksia esimerkein. Näitä esimerkkejä nähdään osana Mikkeli Art & Design Week tapahtumakokonaisuutta seuraavasti:  

Pestuumarkkinat 22.9.2015 Mikkelin teatterilla klo 13-16
Mikkelin teatterille kokoontuu tiistaina 22.9. iltapäivällä taiteilijoita ja kulttuuritoimijoita esittämään kuvin, sanoin ja esityksin palvelujaan ja osaamistaan matkailuyrityksille ja tapahtumien, kokousten ja koulutusten järjestäjille. Tilaisuudessa on mahdollisuus verkostoitua ja halutessaan pestata vaikka taiteilija töihin tuleviin tapahtumiin. Esillä on yli kymmenen erilaista taiteen esitystä. Tilaisuuden juontaa näyttelijä Risto Kopperi. Yleisö ja media ovat tervetulleita paikalle.

Tilaisuudessa nähdään ensiesityksenä Culture Saimaa -hankkeessa syntynyt kuvaaja Jari Pollarin dokumentti matkailuyrityksen ja taiteilijan yhteistyöstä. Dokumentin käsikirjoitti näyttelijä Risto Kopperi. Vuosien 2014-2015 aikana kaksi matkailuyrittäjää ja neljä taiteilijaa työskentelivät yhdessä maiseman, hiljaisuuden, yritysilmeen ja markkinoinnin haasteiden äärellä.

Kulttuuri- ja ruokamatkailun teemapäivä 26.9.2015
Ruoka ja ruokailu ovat keskeinen osa matkailutuotetta ja suomalaista elämäntapaa. Visit Finlandin ja Haaga Helia ammattikorkeakoulun laatima Suomen ensimmäinen valtakunnallinen ruokamatkailustrategia julkaistiin keväällä ja siihen liittyvä ruokamatkailun työpaja järjestetään Mikkelissä lauantaina 26.9. aamupäivällä Mikkelin Kenkäverossa.

Ruokamatkailuteema jatkuu yleisötapahtumassa Stellan Tähtitorilla klo 12-16. Tilaisuus huipentuu kokkisotaan, jossa kamppailevat kokit Ilkka Arvola (Bistro Vilee) ja Jyrki Tsutsunen (Ravintola Hukkatila) joukkuetovereinaan eteläsavolaiset kuvanveistäjät Kari Kärkkäinen ja Matti Kurkela Juvalta, kuvataiteilija Nadia Zubareva Pieksämäeltä ja tanssitaiteilija Jukka Ristolainen Kangasniemeltä. Sodassa on kaksi vaihetta. Ensin valmistuvat sesongin mukaiset maittavat pääruoat ja toisessa erässä uudet luovuudella höystetyt jälkiruoka-annokset. Kokkisotaa arvioi ja tuomaroi raati, jossa mukana mm kokki Markus Maulavirta, joka toimii myös kokkisodan kirittäjänä.

Tähtitorilla on mukana myös eteläsavolaisia ruoan tuottajia maistiaisineen ja taiteilijoita töineen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman maakunnallisen Culture Saimaa –hankkeen tavoitteena on taiteen ja matkailun yhteistyön kehittäminen. Hankkeen perustana on maakunnan matkailustrategia, mutta myös Suomen matkailustrategia 2020, jossa kulttuuri on valittu yhdeksi tuotekehityksen painopisteeksi. Tuotekehityksen sisältöinä voivat olla esim. suomalainen elämäntapa, suomalaiset ihmiset, paikallisuus, kulttuuriperintö, historia ja tarinat tai suomalainen design.

Lisätiedot:
Culture Saimaa -hankkeen yhteyshenkilö Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämispäällikkö Heli Gynther heli.gynther@esavo.fi tai puh. 040 7737285.

Pestuumarkkinoiden yhteyshenkilö Taiteen edistämiskeskuksen tuottaja-läänintaiteilija Taina Laitinen taina.laitinen@minedu.fi tai puh. 0295 330 912.

Maakuntaliitto tiedottaa

Tiedotteet 2019

Tiedotteet 2017

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2012

Tiedotteet 2011

Tiedotteet 2010