Alueet

Virkistysalueyhdistyksen omistamat alueet

Yhdistys on ostanut tähän mennessä kaksi aluetta yleiseksi virkistysalueeksi. Lisäksi yhdistys on vuokrannut 2,5 ha:n alueen Ristiinan Yöveden Kaposaaresta ja hehtaarin kokoisen alueen Korvensaaren virkistysalueelta Luonterilla. Korvensaaressa on yhdistyksen omistama sauna. Kaposaaressa on retkisatama.

Puumalan Lietvedellä sijaitsevasta Rokansaaresta yhdistys omistaa 25 ha tilan, jossa on aikaisemmin toiminut Rokansalon kesäkoti -niminen täysihoitola. Päärakennuksen eli huvilan lisäksi alueella on seitsemän lomamökkiä, joista kuutta vuokrataan. Alueella on myös kaksi laituria, nuotiopaikkoja, grillikatos, kaksi saunaa, jätepiste ja kaivo. Kesällä Rokansaaren huvilassa toimii kesäkahvila.

Toinen yhdistyksen omistama virkistysalue on Savonlinnan Kesamonsaaren Satamoniemessä sijaitseva Piispan huvila, jonka rakennutti kesäpaikakseen vuonna 1895 piispa Gustav Johansson. Satamoniemen editse on aikaisemmin kulkenut laivaväylä. Alueella on vieläkin laivalaituri. Piispan huvilan pihapiirissä on päärakennuksen lisäksi aitta, vaja ja maakellari. Rannalla on sauna, kaksi laituria ja grillikatos.

Piispan huvilaa ja Rokansaaren mökkejä vuokrataan. Alueilla sijaitsevissa saunoissa voi saunoa pientä maksua vastaan. Yhdistyksellä on hallinnassaan sauna myös Korvensaaren virkistysalueella Luonterilla. Maksuilla rahoitetaan alueiden ylläpitoa ja rakennusten korjauksia sekä hankitaan sauna- ja grillipuita kävijöille.

Kaposaaren retkisatama valmistui keväällä 2009. Sataman varustuksiin kuuluu laituri, grillikatos ja käymälä.

Vuoden 2013 alussa Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omistama Palosensaari Suomenniemellä Houtunsaaren ja Liiansaaren välissä tulee osaksi Mikkelin kaupunkia. Palosensaari on pieni saari suojaisan vesiväylän varrella. Saaressa on nuotiopaikka ja käymälä.